Tuesday, February 1, 2011

THE BEST ENTRY OF MA BELLE HISTOIRE CONTEST

Assalamualaikum wbt...& Salam Sejahtera...

Kali ni nak join benda ni pula THE BEST ENTRY OF MA BELLE HISTOIRE CONTEST kerana dipelawa join oleh penganjur sendiri...jadi sangat bersemangat mau join...

Sebelum tutup contest pada hari ni, saya pun cepat2 buat entri...

Nak join klik beaner k...



Entri yang paling the best sekali di blog ni bagi saya adalah entri 

Saya suka entri ni kerana ia adalah peringatan kepada saya tentang adab-adab berdoa. Ramai yang tidak tahu tentang adab2 ini mahupun yang lupa walhal ia adalah amalan seharian...

Ini dapat mengingatkan kita sebagai seorang insan iaitu seorang yang pelupa...

Gambar di atas adalah gambar yang terdapat pada entri tu... (tapi copy asal dari I Love Islam.com)

Sepertimana yang kita semua tahu, berdoa itu adalah senjata bagi orang-orang mukmin...
Walaubagaimanapun, ramai di kalangan umat islam kini memandang ringan dengan berdoa melalui adab yang salah... Sedangkan, melalui berdoa itu, Allah swt mendengar segala  rintihan hati kita umat manusia yang mudah lupa & perlu saling mengingati...

Allah sangat menyukai orang-orang yang suka berdoa sepertimana orang-orang yang malas berdoa itu adalah dikategorikan sebagai orang yang rugi & kedekut... 

Jadi, kita mestilah rajin berdoa dan meminta pada Allah swt supaya kita sentiasa tergolong dalam orang-orang yang beriman serta jauh daripada segala maksiat... 

Untuk itu, berdoa juga mempunyai cara-caranya yang betul...
Adab Berdoa...

Agama islam memang suatu agama yang lengkap. Dari sekecil2 perbuatan sehingga sebesar2 perbuatan. Oleh itu, kita umat Islam seharusnya bersyukur dengan apa yang telah Allah kurniakan dalam agama kita dengan mempelajari serta mengamalkannya...

Wallahualam...



Cadangan untuk entri di MA BELLE CONWAY:
Saya suka baca tentang cerita2 / info2 yang berkaitan dengan keagamaan, isu terkini, tips2...jadi saya cadangkan MA BELLE CONWAY boleh membuat entri tentang tu la kerana blog yang baik adalah yang berinformasi...hehe (Blog saya ni asyik2 contest...)



Penaja:

http://geniusqarissa.blogspot.com/

http://patiperfume.com



due : 22/2/2011

2 comments:

Fairyfarina said...

hai u...

email kan sy alamat awak..sy nak anta frenship bracelets :)

fairyfarina@yahoo.com

cikpuanhady said...

salam terjah...lulus dan good luck dear..thanks join contest ni..dah klik hb..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini