Friday, February 4, 2011

CONTEST PENGALAMAN MENYERTAI CONTEST

Assalamualaikum wbt...& Salam Sejahtera...

Kali ni contest menarik nie... selalu saya join contest tapi ni contest pengalaman sertai contest pula... jadi saya ingin la share sikit2 pasal pengalaman sertai contest ni... :)


Contest ni datang dari blog 

Contest-2-u.blogspot



Ok... saya mula berjinak-jinak sertai contest ni pada cuti hujung tahun 2010... Masa tu baru la saya tau rupanya dalam berblogger ni banyak contest pula...

Hurm...dari hujung tahun 2010 ( Disember) sampai sekarang ni... saya suda menyertai banyak contest serta GA/Lucky draw... Kalau mau kira...lebih 50 suda (Kategori Gila contest suda ni...huhu)

Banyak2 yang saya join tu...saya ada la juga kena2 beberapa contest... Menang la juga...hehe... Tapi bukanlah hadiah utama...

First time menang dalam GA di Zircon On9... iaitu Zuneta CARD CRAFT 1ST GIVEAWAY
menang follower bertuah...:)
Hadiah dia bookmark kreatif.... hehe...tapi xda pic dia coz hadiah sampai d kampung...hehe... xsampai kolej...

Second time, menang GA saguhati, cabutan bertuah... Menang dalam 1st Giveaway Tinie (zon2u)... Menang saguhati ja tapi syukur sangat2  :)... Menang keychain kot GA ni... tapi hadiahnya belum sampai lagi...

1st & 2nd contest tu saya menang guna blog GaLeRi iNi saya... Tapi lepas tu saya buat lagi satu blog tuk join contest2... sebab nanti blog saya yang tu penuh ngan contest...hehehe... Blog Ku Lihat Hijau saya create untuk contest... Demam contest dan GA saya sampai dah buat 1 blog baru untuk contest... Hehe, blog ni la hasilnya...

Ok...sejarah kemenangan di blog ini...

3rd time menang di blog ni... menang contest project...

Contest Project

Menang sebagai contestant bertuah di contest project ni... Hepy la menang ni... Tapi, hadiahnya akan sampai lepas CNY kata penganjur... :)


Preview

Menang sebagai contestant pertama nih... Tapi contest ni x ramai yg join... 2 orang ja kot yang join... kurang publisiti kot...

Jadi sepanjang menyertai ni contest & GA...baru pernah menang 4 kali... setelah hampir plus minus 100 ikut contest nih... Tapi walau apa pun, syukur alhamdulillah...

Memang selalu kecewa lah kalau kalah contest ni... Tapi sudah perkara biasa bagi saya...

Tips untuk menang contest... buat sekreatif yang boleh... agak2 kalau orang tengok entri tu, diorang xdpt lupa...hehe (xlayak nak bagi tips ni coz xpernah menang pun entry kreatif....

Ok...sampai itu saja...pengalaman menyertai contest saya yang baru 2 or 3 bulan secara ringkas...


Saya akan tag kepada 5 follower saya yang bertuah...


 Tarikh tutup adalah pada 3 march 2011


2 comments:

eb ezrin2 said...

Tq , suker3...
tapi akak dh join....
x kesah... suker gaks... muahhhhhhhhhh :)

CinderLaLa said...

Thanks tag.. Nnti laa sy try buat aa.. =)